21 Kasım 2012 Çarşamba

PTT, Kitap Satış İşine mi Girdi?



PTT,  özel sektöre yakın hizmet anlayışıyla çalışan en bariz kurumlardan biridir sanırım. Bankacılık vs. derken şimdi de internet üzerinden kitap satış işine girmiş. Bu işi tek başına değil de  Kitap Bilgi Teknolojileri A.Ş. ile yaptığı protokol kapsamında yapıyormuş. Tüm satış ve Müşteri ilişkileri operasyonu  ise Kitap BT A.Ş tarafından yürütülmekte.

Domain 22.11.2011 tarihinde alınmış, tam olarak ne zaman hizmete girdiği konusunda bilgimiz yok.

Site sade ve gözü yormuyor.





Sitenin eksileri
An itibariyle Yetişkin Kitapları, Çocuk ve İlk Gençlik Kitapları, Akademik Kitaplar, Eğitim Kitapları ve İnanç Kitapları olmak üzere 5 kategori bulunmakta. Bunların ayrıntısına girdiğiniz zaman kitapları herhangi bir formata göre (en çok satılan, a’dan z’ye, ucuzdan pahalıya gibi) sıralatamıyorsunuz.  
Aradığınız her kitabı bulmak mümkün değil.
Taksit seçeneği yok.
Ulusal adres veritabanını kullandığını söyleyen sitede, üyelik kaydı yaptıktan sonra adres kaydı yapabilmek epey meşakkatli.
Her kitap ayrı ayrı kargolanmaktaymış ve eğer kitabın fiyatı 10 liranın altında ise her kitap için 1 lira kargo ücreti ödüyorsunuz.

Kitapların fiyatı konusunda ise net bir şey söylemek mümkün değil. Bazı kitaplar kargo ücreti de göz önüne alınırsa epey ucuzken, bazıları baya pahalı gözükmekte. Değerlendirme tüketiciye kalmış.

Rekabet güzeldir  diyoruz, yolları açık olsun...

1 yorum:

  1. Kitaplar çok geç geliyor. Ödeme yaptıktan on gün sonra henüz kitap elinize ulaşmamış oluyor.

    YanıtlaSil

Düzgün bir Türkçe kullanmaya dikkat ediniz.
Yazılarda herhangi bir hata ya da yanlışlık için iletişimden irtibata geçiniz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...