20 Mayıs 2013 Pazartesi

Çamaşır Makinesi Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?



Devir/Dakika(d/d) Hızı Ne İşe Yarar?
Makinedeki devir hızı önemlidir. Genelde 600 devirden başlar 1600 devire kadar gider.  Bu özellik çamaşırların yıkanma kalitesi ve makineden daha kuru çıkmasıyla alakalıdır.Tabi devir hızının artması daha fazla enerji sarf etmek anlamına da gelmekte.  Devir hızına göre fiyat da artmakta. Evler için 1000 devir idealdir.


Solo Kullanım Ne Demek?

Solo tek anlamındadır. Beyaz eşyalarda “solo kullanım” gibi bir özelliğin belirtilmesi ankastre ile ayrım yapabilmek içindir. Yani solo bir makineyi istediğiniz yerde istediğiniz şekilde bağımsızca kullanabilirsiniz.


Enerji Sınıfı Özelliği
Enerji sınıfı özelliği cihazın ne kadar elektrik sarfedeceği ile alakalıdır. Günümüzde en azından A enerji sınıfı tercih edilmelidir. Bunun yanı sıra A+ A++A+++ A++++ enerji sınıflarını barındıran cihazlar da mevcuttur. Unutmayın artılar ne kadar çok olursa enerji tüketim açısından.
siz o kadar kârlısınız

Su Girişi
Genellikle makinelerde su girişi tektir. Ancak çift girişli çamaşır makineleri de var. Tek giriş bildiğimiz gibi makinenin çeşmeden soğuk su alıp bunu kullanmasına yarar. 2. giriş ise sıcak su içindir. Yani sıcak su çeşmesinden makineniz su almış olur ve böylelikle suyu ısıtma gereği duymaz. Yani enerji tasarrufu sağlanmış olur. Ancak eğer makineye göre su çok sıcak gelirse de bu sefer ayarladığınız yıkama programı ve dereceye göre makineniz suyu soğutmaya çalışacaktır ki bu da bir açıdan enerji sarfiyatıdır. Bunun yanısıra sıcak suyu nereden sağlayacağınız önemli. Güneş enerjisi, kalorifer, kombi  yada şofben. Çift girişli makine aldığınızda  en mantıklısı güneş enerjisinden sıcak su kullanmanızdır. Ama suyun fazla sıcak olması yukarıda yazdığımız gibi suyu soğutmak için fazladan enerji sarfetmeye neden olacaktır. TAVSİYEMİZ; tek girişli makine almanız.

Yıkama Kapasitesi Özelliği
Makineler genelde 5 kg yıkama kapasitesiyle başlıyor ve 15 kg’a kadar çıkıyor. Fazla olsun evimde bulunsun mantığınla yaklaşmayıp ihtiyacınıza göre bir çamaşır makinesi almanızı tavsiye ederiz. Makinenizi tam doldurmasanız bile %75-80 doluluk oranında iken tam kapasite çalışıp enerji sarf etmeye başlar. Bunun için kaç kişilik çamaşır yıkayacaksanız yada ihtiyacınız kaç kglık bir makineyse onu alın. 6-6,5 kiloluk bizce idealdir. Üstelik şimdi makinelerde tek parçayı kısa sürede yıkama özelliği de mevcutken ihtiyacınız olmadığı halde fazla kapasiteli makineye para vermenize gerek yok.

Diğer Belli Başlı Özellikler
-Su Tüketimi
-Enerji Tüketimi
-Hızlı Yıkama-Program Kısaltma-Gecikmeli Başlatma  Özellikleri
-Kırışık Azaltıcılık -Kolay Ütüleme Özelliği
-Gürültü-Ses Seviyesi
-Program Sayısı ve program çeşitleri(Elde Yıkama, Spor Giyim Yıkama, Ayakkabı Yıkama-Kot Yıkama-Bebek Kıyafeti Yıkama Programları vb.)
-Sıkma Ayarının Yapılabilmesi
-Elektronik ekranda yıkama aşamalarının gösterilmesi
-Zaman erteleme ayarı
-Çamaşır yüküne göre otomatik tüketim ayarı
-Su kesik uyarısı
-Sıvı deterjan uyumu-Sıvı deterjan için ayrı ayraç özelliği
-Çocuk kilidi özelliği
-Tamburun hangi malzemeden yapıldığı(Çelik vs.)

⇛Genelde ölçüler standarttır ama yine de makineyi koyacağınız yere göre makine ölçülerini de dikkatle inceleyiniz.

⇛Eğer bir de kurutma makinesi almak istiyorsanız onu almak yerine kurutma özellikli bir makine de alabilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düzgün bir Türkçe kullanmaya dikkat ediniz.
Yazılarda herhangi bir hata ya da yanlışlık için iletişimden irtibata geçiniz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...