21 Mayıs 2013 Salı

Fransız Balkon Nedir? Tercih Edilmeli mi?



Son zamanlarda yeni yapılan binalarda sıkça gördüğüm ve de ilan linklerinde özellikler arasında yer alan Fransız Balkon; bildiğimiz klasik balkonların aksine dar ve küçük bir balkon tipidir. 
Geniş bir pencere yada kapıyı içeri doğru açtığınızda(orjinalinde/yurt dışındaki modellerde  kapı ya da pencere dışarı doğru açılmakta) sadece 1-2 adımlık yer mesafesi olan ve önünde ise şık bir korkuluk yapılan balkon tipidir. Çok geniş olmadığı için tabiki masa sandalye koyup oturmak mümkün değildir.

Ülkemizde son yıllarda yapılan yeni binaların bir çoğunda fransız balkona da rastlanmaktadır. Bina yapanların tercih etmesinin sebeplerinden biri de deprem yönetmeliğine göre balkona ayrılan alanın daraltılması, imar kanununa göre de buradaki çıkıntının metrekareden sayılmamasındandır.


Kullanımı kişilere göre değişmektedir. Mesela evde evcil hayvanı olanlar için iyi bir hava alma alanı, evin içerisinde sigara içmemek için uygun bir yer, görsellik açısından önüne vazolarla rengarenk çiçekler konulunca hoş bir alan oluşturulmuş olur.
Evde başka balkon da varsa görsellik açısından fransız balkonun olması da fena olmaz.
Peki sizce  fransız balkonu tercih edilmeli mi ?

Fransız Balkon Modelleri-1

Fransız Balkon Modelleri-2

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düzgün bir Türkçe kullanmaya dikkat ediniz.
Yazılarda herhangi bir hata ya da yanlışlık için iletişimden irtibata geçiniz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...