9 Ağustos 2012 Perşembe

Derin Dondurucu Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Yatay (Üstten Yüklemeli) Derin Dondurucu Modeli-UĞUR
Kışın sebze-meyve fiyatlarının yüksek olması, yaz döneminde ise sebze-meyvelerin bolluğu, fiyatlarının uygunluğu ve lezzetinden dolayı yazın alınan bu taze sebze ve meyvelerin kışın rahatlıkla tüketilebilmesi, çalışan hanımların pratik ve daha hızlı bir şekilde yemek hazırlamasına yardımcı olması gibi çeşitli nedenlerden dolayı artık derin dondurucular evlerimizin olmazsa olmazlarından.
Bir çok marka tarafından dikey derin dondurucu modellerinin üretilmesi ve bunların kullanım kolaylıklarının yatay(üstten yüklemeli) derin donduruculara göre daha iyi olması, fiyatların eskiye göre daha uygun olması gibi faktörlerden dolayı derin dondurucu satışlarında bir artış söz konusu.

Peki derin dondurucu alırken nelere dikkat etmemiz gerekiyor?
Öncelikle derin dondurucuya niçin ihtiyaç duyduğunuzu tespit etmelisiniz.Mesela ihtiyaçlarınız şunlar olabilir:
-Yazın taze taze meyve-sebze alıp derin dondurucuya bunları atıp kışın tüketmek
-Çalışan bir kadınsanız daha önceden hazırlayıp derin dondurucuya attığınız yemeklik malzemelerle pratik ve hızlı bir şekilde yemek hazırlamak
-Daha önceden yaptığınız börek gibi ikramlıkları dondurucuya koyarak misafirlerinize hazırlıksız yakalanmamak

İhtiyacınızı tespit ettikten sonra sıra hangi tip derin dondurucu alacağınıza geliyor. Eskiden sadece Yatay yani üstten yüklemeli derin dondurucular vardı. Şimdi ise artık dikey çekmeceli derin dondurucu modelleri mevcut. Eğer geniş bir aileyseniz, saklayacağınız malzeme çok fazla ise yatay tip derin dondurucuları düşünebilirsiniz. Ancak bunlar hem çok yer kaplamakta, hem de altta kalan malzemeyi alma açısından (dikey derin donduruculara göre ) kullanımı zordur.
Yatay  (Üstten Yüklemeli) Derin Dondurucu Modeli

Dikey çekmeceli derin dondurucular ise hacimlerine göre büyük ve yarım boy olmak 2 çeşittir. Büyük boylar genelde 6 çekmeceli, yarım boylar ise 3 çekmecelidir.


Dikey (Önden Yüklemeli) Çekmeceli Derin Dondurucu Modeli-Büyük Boy

İhtiyacınıza uygun hacimde bir derin dondurucuda karar kıldıktan sonra dikkat edilmesi gereken en önemli faktör ise dondurucunun enerji sınıfı. Daha önce en uygun  A Enerji Sınıfı modeller mevcutken şimdi bazı markalarda A+ ve  A++ enerji sınıfı modeller de satılmakta. Bu seçimler dondurucunun günlük enerji tüketimi açısından önemli. Bazı markalarda günlük ne kadar kw elektrik sarfiyatı olduğu ürünün özellikleri arasında yer almakta.Bu ayrıntıya dikkat etmekte de fayda var.


Dikey(Önden Yüklemeli) Çekmeceli Dondurucu Modeli-Küçük Boy

-Ürünün kaplayacağı alan açısından boyutları,
-24 Saat içerisindeki dondurma kapasitesi,
-Ses seviyesi,
-Elektrik kesintisi olma halindeki koruma süresi,
-Çekmecelerinin kullanım kolaylığı,
-Eğer ihtiyaç duyulacaksa kapı yönünün değiştirilip değiştirilememe durumu,
-Garanti süresi ve yetkili servis ağı  diğer dikkat edilmesi gereken faktörler.

İhtiyacınıza uygun en iyi ürünü, en uygun koşullarda almanız temennisiyle...







1 yorum:

  1. Bilgi için teşekkürler. Bizim evde de sitede fotoğrafı gösterilen Uğur Derin Dondurucu (A++) var. Elektrik sarfiyatı çok az, tavsiye ederiz.

    YanıtlaSil

Düzgün bir Türkçe kullanmaya dikkat ediniz.
Yazılarda herhangi bir hata ya da yanlışlık için iletişimden irtibata geçiniz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...