10 Ağustos 2012 Cuma

Hepsiburada.com Alışveriş Deneyimleri


İnternet üzerinden alışveriş yaptığım sitelerdeki alışveriş deneyimlerimi, olumlu ve olumsuz görüşlerimi bir kategori altında paylaşmayı düşünüyorum. İlk sipariş deneyimimi 2003 yılında kitapyurdu.com’dan yaptığım alışveriş ile yaşadım. Ama bugüne kadar en çok alışveriş yaptığım site hepsiburada.com oldu. Bu nedenle ilk yazıda Hepsiburada’dan yaptığım alışveriş deneyimlerini ele almaya karar verdim.

Hepsiburada’dan ilk alışverişimi 2006 yılında USB Bellek alarak yapmışım.Bugüne kadar 42 siparişim olmuş. 2 siparişimi ise iptal etmişim. 42 sipariş sonucunda 3.013,66 liralık bir ödeme gerçekleştirmişim. Bunun 2.020,78 lirası 2006-2010 yılları arasında; 612,72 lirası 2011 yılında; 380,16 lirası da bu yıl içerisinde gerçekleşmiş. 

En çok satın aldığım ürünler altın (gram ve cumhuriyet),  kitap(ders ve diğer),  kontör  ve hediye kartları. 
Bunların dışında USB Bellekler, 2 Adet mini buzdolabı, yazıcı, tansiyon aleti, scanner(tarayıcı), ütü, cep telefonu kılıfı, şarjlı pil, hafıza kartı, spor malzemesi, kilit, tablo, pet malzemesi ve ateşölçer satın almışım. Tabi bunların içerisinde başkaları adına satın aldıklarım da mevcut.

6 yıllık süre içerisinde Hepsiburada’nın Müşteri hizmetleri ile açıkcası herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Verdiğim siparişlerin teslimatında çok uzun süre beklemelerim olmadı. Satın alacağım ürün geçen seneye kadar genellikle hepsiburada’da daha uygun fiyatlıydı. Ödeme seçenekleri ise cazipti. Kargo ücreti konusunda da aynı şeyleri söylemek mümkün. Alışverişlerimin sonucunda kazandığım puanların hediye çekine dönüştürülmesiyle 1-2 defa da alışveriş yapmışlığım var. Site sahiplerinin Türkiye’de bilindik bir şirket olması da güven verici bir unsur.

Sitenin görünümü de her zaman hoşuma gitti. Site kullanımında herhangi bir zorluk ya da karmaşa yaşamadım.(Bazı siteler var ki neyin nerede olduğu belli değil.)

Sipariş sonrası ve teslimatındaki bilgilendirme aşamaları da iyi.
Bugüne kadar satın aldığım üründe meydana gelen arıza-eksiklik vb. gibi nedenlerden dolayı siteye geri dönüş yapma durumum olmadı. Dolayısıyla sitenin bu tür geri dönüş ve müşteri memnuniyeti konusunda herhangi bir yorumum yok.
Her siparişte mutlaka özel logo basımlı kutusuyla beraber ürünü göndermesi de hoşuma giden bir yönüydü. Ayrıca bayram dönemlerinde paketlerin içerisine hediye şekerler koymaları da hoş bir uygulamaydı.

Hepsiburada, en küçük ürünü bile bu kutularda gönderiyor

Hepsiburada.com Cazibesini Yitirdi mi?

Yukarıda sıraladığım bir çok nedenden dolayı hepsiburada.com alışveriş için oldukça cazipti. Ama geçen yıl bazı ürünleri farklı sitelerden daha uygun fiyat ve ödeme koşullarından temin edebildiğim için cazibesini yitirmeye başladı.
Benim gözlemlerime göre son 4-5 aydır ise iyice cazibesini yitirmiş durumda. Şu an peşin fiyatına 12 taksit imkanı yok sadece 6’ya bölünüyor. En büyük kayıp bu bence. Diğer taraftan kargo ücretlerinde aşırı bir artış söz konusu neredeyse 2 katı diyebilirim. İşte bu nedenlerden dolayı sanırım mecbur kalmadıkça alışveriş yapmayacağım.

(Tıklayarak Resimleri Büyütebilirsiniz)
Şu an peşin fiyatına 12 taksit imkanı yok

Kargo ücretleri eskiden daha uygundu

Son zamanlarda Hepsiburada’nın satılacağı yönünde bazı haberler çıktı. Amazon.com’un hepsiburada.com’u almaya talip olduğu yazıldı çizildi. Ancak sosyalmedya.co’dan Fatih Güner’in haberine göre hepsiburada ile asıl ilgilenen Wal-Mart şirketiymiş. Bu satışın gerçekleşme durumu ileriye dönük olarak sevindirici diye düşünüyorum.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Düzgün bir Türkçe kullanmaya dikkat ediniz.
Yazılarda herhangi bir hata ya da yanlışlık için iletişimden irtibata geçiniz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...