6 Ağustos 2012 Pazartesi

İnternetten Beyaz Et (Tavuk ve Hindi) Satışı

İnternetten alışveriş yapmayı seven bir toplum haline geldik.İnternet üzerinden A'dan Z'ye bir çok ürün satılmakta. Bana göre son zamanlarda  en popüler e-ticaret siteleri giyim, kuşam ve ayakkabı üzerine satış yapan siteler  
"Aaa bu da internetten satılır mıymış?" dediğimiz ürünler bir bir satılmaya başlanıyor. Son olarak gördüğüm ise beyaz et satışı oldu. Beyaz et sektörünün öncü firmalarından Banvit, ürünlerinin satıldığı  banvitburada isimli bir e-ticaret sitesi açmış. 
Sitenin "hakkımızda" kısmına bakınca "Türkiye'nin ilk ve tek internetten satış yapan, online piliç, hindi, kırmızı et, hazır ürünler, şarküteri mamulleri satış sitesiyiz." yazdığını görmekteyiz.


Bu "ilk ve tek" sözüne hep takmışımdır. Bir şey ilk olabilir ama tek olamaz.Hele ki konu ticaretse ülkemizde tek olması pek mümkün değildir. 


Diğer taraftan Banvit bu işin ilki değil aslında. Banvit kadar çok bilindik bir marka olmasa da kuru yolum tavuk üreten Kandazlar firmasının daha önce böyle bir site açtığını biliyorum. Satış yapıp yapmadıklarını bilmiyorum ama sitede ürünler ve fiyatları bulunmakta. Domainleri kontrol edince Kandazlar'ın 20 Haziran 2008'de domaini aldığını ve 1 Ocak 2012'de güncelleme yaptıkları gözüküyor


Banvitburada.com'un ise 10 Ağustos 2011'de alındığı gözüküyor. Dolayısıyla ilk ve teklik söz konusu değil. 


Banvit'in e-ticaret sitesinin tasarımı oldukça hoş. An itibariyle satışın sadece Silivri, Şile ve Adalar hariç tüm İstanbul'a yapıldığı, Ankara, İzmir, Çeşme ve Bodrum için de çalışmaların yapıldığı yazmakta.
Eğer Türkiye'nin her yerine gönderilecek olursa dondurulmuş vaziyette mi gönderilecek yoksa siparişler sipariş verenin bulunduğu bir bölgedeki Banvit Bayiliği tarafında mı karşılanacak sorusu aklına geliyor insanın.
Fiyatlar konusunda ucuz-pahalı gibi bir şey söylemek  marketlerdeki fiyatları bilmediğimiz için pek mümkün değil.
Ödeme ise site üzerinden değil, ürün teslim edildiğinde kapıda kredi kartı ya da peşin olarak yapılabiliyormuş.Bu arada Banvit'in kırmızı etli ürünleri de sitede satılmakta.



2 yorum:

  1. Adamlar belki beyaz etin yanında kırmızı da sattıkları için bu konuda ilk ve tek olduklarını düşünüyorlardır :)

    YanıtlaSil

Düzgün bir Türkçe kullanmaya dikkat ediniz.
Yazılarda herhangi bir hata ya da yanlışlık için iletişimden irtibata geçiniz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...